Browsing Category

Travel

Photography, Travel

Jurnal de calatorie: Puglia & Basilicata

Fotografii & Text: Silviu-Florin Salomia
Locatie & Data: Italia – Puglia & Basilicata / Aprilie 2017

Italia este cu siguranta printre cele mai vizitate si fotografiate destinatii din lume, insa majoritatea se indreapta spre locurile deja cunoscute: Roma, Florenta, Venetia, Napoli si altele. Sudul Italiei, mai putin opulent si elegant decat partea de nord, ofera experiente de calatorie incredibile. In patru zile de la inceputul lui aprilie, am avut sansa de a descoperi si fotografia cateva dintre cele mai frumoase destinatii din regiunile Puglia si Basilicata. Va invit sa admirati cateva imagini din Bari, Lecce, Matera, Alberobello si Polignano a Mare, care poate or sa va trezeasca pofta de a pleca…oriunde!

Continue Reading…

Photography, Travel

Workshop Fotografie Orsova cu Sorin Onisor

Fotografie & Text: Silviu-Florin Salomia
Locatie & Data: Orsova | 16-19 Aprilie 2015

Cum ar fi daca oamenii ar putea simti din nou bucuria descoperirii unei noi pasiuni, daca ar avea in fiecare zi placerea de a trai un moment de completa uitare si dedicare acelei pasiuni? Fotografia iti ofera aceste momente iar si iar, pana cand ajungi sa vezi totul in jur ca un joc complex creat de lumini si umbre, de subiecte si fundaluri, de compozitii si elemente. Timp de 3 zile, am avut sansa de a strabate meleagurile mehedintene alaturi de fotografi pasionati, urmand pasii lui Sorin Onisor, unul dintre cei mai apreciati fotografi romani si unul dintre cei pe care ii admir de ani buni. Este printre putinii artisti pentru care fotografia reprezinta un mod de viata, care prin imaginile sale reuseste sa extraga esenta locului si a oamenilor pe care ii fotografiaza. Calatoria scurta alaturi de el si de alti oameni frumosi pasionati de fotografie a fost una dintre cele mai frumoase si intense experiente din ultimul timp.

Continue Reading…

Photography, Travel

Jurnal de Calatorie – San Marino

Fotografii & Text: Silviu-Florin Salomia
Locatie & Data: Republica San Marino / Octombrie 2014

Nu se pot spune multe lucruri despre San Marino, si nu pentru ca nu ar fi nimic de povestit, ci pentru ca nimic nu poate inlocui impresia profunda pe care acest loc mitic o lasa asupra calatorilor. In zilele senine, silueta inconfundabila a Muntelui Titano se poate zari de la zeci de kilometri, chiar din eleganta statiune Rimini, de altfel locul predilect de plecare pentru vizitatori.

Continue Reading…

Photography, Travel

Jurnal de Calatorie: Meteora, Greece

Fotografii & Date: Silviu-Florin Salomia
Locatie & Date: Meteora, Greece / August 2014

O calatorie spre Meteora nu poate fi decat o experienta spirituala in primul rand, un drum spre natura primordiala a omului in cautarea divinitatii. Probabil asta i-a impins pe vechii calugari sa caute refugiu in cele mai inospitaliere si incredibile locuri posibile. Dincolo de fascinatia inexplicabila pentru aceste manastiri ce par sa rasara din stancile Meteorei, calatorii au oportunitatea unica de a realiza o incursiune in trecut si in credinta, desi la un moment dat in decursul timpului, vizitarea acestui loc a capatat si unele aspecte comerciale.

Continue Reading…

Photography, Travel

Jurnal de Calatorie – Lefkada, Greece

Fotografii & Text: Silviu-Florin Salomia
Locatie & Data: Lefkada Island / August 2014

Una dintre insulele Greciei de care putina lumea auzise pana in ultimii ani devine treptat una dintre preferatele calatorilor de pretutindeni. Lefkada ar putea fi descrisa ca sora mai saraca a insulelor Corfu si Zakinthos, pierduta undeva intre cele doua si despartita de continent doar de o mica intindere de apa peste care trece podul de intrare spre insula. Lefkada a avut parte de un trecut zbuciumat, aproape mereu ocupata de straini sau teatru de lupta. In trecutul si mai indepartat, un cercetator, ce a devenit intre timp personalitate pe insula, sugera ca de fapt Lefkada si nu Ithaca ar fi locul din care a pornit Ulise si spre care a tanjit mereu sa se intoarca in Odiseea lui Homer.

Continue Reading…